NOSALTRES

DETALLS QUE

MARQUEN LA DIFERÈNCIA

COMPROMESOS AMB EL
MEDI AMBIENT

A l’Hotel Prats busquem col·laborar amb el cuidat del nostre planeta amb diferents accions.

CONSCIÈNCIA EN EL RECICLATGE

Utilitzem als nostres banys dosificadors recarregables de xampú i sabó per reduir els residus plàstics. Fem un treball de reciclatge dels nostres residus i utilitzem materials de desinfecció ecològics com l'aigua ozonotzada per a determinats tipus de neteja a les habitacions, menjador i cuina

LA NOSTRA
HISTÒRIA

L’Hotel Prats és un establiment centenari. En octubre de 2013, la Cambra de Comerç de Girona li atorga el certificat d’“Establiment Centenari” podent justificar llavors fins a
103 anys d’història.

En 1911 i 1912 Francisco Pau Prats relloga la Fonda Rotllat per a la temporada d’estiu.

En 1913 ja lloga l’establiment directament com a propietari i adopta el nom d’Hotel Prats.

Es converteix en una fonda de parada obligatòria d’agències, on el viatger i els cavalls descansaven per reprendre el llarg viatge fins a la Cerdanya.

El bon clima sec és un reclam per als que pateixen d’afeccions pulmonars i un atractiu per al repòs. Comença a créixer el turisme entre la burgesia catalana.

Per aquells anys, l’equip suís de patinatge va passar uns dies a l’Hotel Prats. Va coincidir amb una setmana de fred i durant un parell de dies, el besavi, a petició d’un dels patinadors, va anar inundant la plaça a poc a poc fins que es va gelar i van poder tenir una pista de gel (veure foto).

 

Durant la Guerra Civil, la família es dispersa per la Vall, els petits de la casa són acollits pels familiars que viuen al camp i els pares fugen a França. L’hotel és saquejat. Ocupat per refugiats, milicians republicans, aguanta estoicament fins que acaba la guerra.

Al menjador del riu encara es pot apreciar la petjada del foc a terra que van fer els ocupants per escalfar-se i cuinar.

Acabada la guerra, la família es reuneix i reprendeix el negoci amb l’ajuda dels parents propers. No és fàcil amb tot cremat, buit, saquejat i brut.

En els anys 30, la construcció del Cremallera de Núria impulsa el turisme i Gil Pau Codina compra l’immoble a terminis. Són uns anys de creixement i la burgesia catalana troba aquí un dels seus destins.

El 1966 l’hotel passa a mans de Gil Pau Robiró per la mort del seu pare.

En la fotografia, Gil Pau Codina parla amb uns estiuejants en el surtidor de gasolina que hi havia a l’hotel.

 

Hem intentat conservar la imatge de l’hotel el més fidel al que va ser. El temps es para en cada racó d’aquest lloc, decorat amb mobles i objectes rescatats del passat familiar.

LA VOstra VALORACIÓ ÉS IMPORTANT

QUÈ DIUEN ELS NOSTRES HOSTES

Molt fàcil d'arribar, molt acollidor, les persones que em van atendre encantadores, els propietaris molt amables, l'esmorzar deliciós!!!!

Alexandra

🇨🇴 Colombia

Hotel familiar situat al centre del poble. Es tracta d'un hotel antic que ha sabut adaptar-se i conserva tot el seu encant. [...] Sens dubte és un lloc al qual tornaríem.

Roger

🇪🇸 España

L'esmorzar amb la xemeneia sempre encesa és un detall d'agrair. El tracte del personal ha estat excel·lent. Molt agradables i propers.

Carlos

🇪🇸 España